Selecteer een pagina

Nieuws

Uitbetaling energietoeslag 2023 start 16 oktober in Rotterdam

Vanaf 16 oktober start de gemeente Rotterdam met de uitbetaling van de energietoeslag van 1.300 euro. De energietoeslag wordt eerst uitgekeerd aan Rotterdammers waarvan ze weten dat zij in aanmerking komen, zoals mensen met een bijstandsuitkering. Binnen enkele dagen na 16 oktober hebben deze Rotterdammers het geld op hun rekening en kunnen die gebruiken voor de energierekening.

De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. In Rotterdam komen rond de 65.000 huishoudens in aanmerking voor de toeslag.

Maar dit jaar betalen zij ook automatisch uit aan Rotterdammers die de toeslag vorig jaar hebben ontvangen en ook dit jaar weer in aanmerking komen. Zij hoeven de toeslag niet zelf aan te vragen. De gemeente Rotterdam laat deze groepen per brief weten dat zij automatisch de energietoeslag op hun rekening ontvangen.

Energietoeslag aanvragen
Rotterdammers die de energietoeslag niet automatisch ontvangen maar er mogelijk wel voor in aanmerking komen, kunnen deze aanvragen op https://www.rotterdam.nl/energietoeslag. Dit kan vanaf 1 november. Op de webpagina staan ook de inkomensgrenzen vermeld.

Het aanvragen van de energietoeslag is dit jaar nog wat eenvoudiger geworden.
Bij de digitale aanvraag hoef je nu niet meer een kopie van het ID-bewijs te uploaden. Daarmee is het aanvragen weer wat makkelijker gemaakt. Rotterdammers die liever de aanvraag met een papieren formulier doen, moeten nog wel een kopie van hun identiteitsbewijs meesturen.

Meer informatie en aanvragen
Aanvragen van de energietoeslag gaat via https://www.rotterdam.nl/energietoeslag. Daar staan ook de inkomensgrenzen voor de toeslag. Voor hulp bij het aanvragen kunnen Rotterdammers terecht bij de Vraagwijzer bij hen in de buurt en de Vreewijkers zijn welkom bij het Trefpunt aan de Dreef 83A (010-4865555). Maak even een afspraak als u hulp nodig heeft! Neem bij uw afspraak uw ID en Digid mee.

Hoeveel is 120% van het sociaal minimum in 2023?
Dat hangt af van uw situatie. De Gemeente Rotterdam kijkt naar uw inkomen van augustus 2023.

 

Uw situatie 120% van het wettelijk sociaal minimum (zonder toeslagen en vakantiegeld) netto
Alleenstaande of alleenstaande ouder tussen 21 jaar en AOW-leeftijd

€ 1.390

Gezin van 2 personen, allebei tussen 21 jaar en AOW-leeftijd, met of zonder kinderen

€ 1.985

Alleenstaande met AOW

€ 1.550

Echtpaar, één of allebei met AOW

€ 2.105