Selecteer een pagina

Nieuws

(Glasvezel) internet in Vreewijk

Waarschijnlijk heeft u onlangs ook een schrijven in de brievenbus gekregen waarin u werd verteld dat er glasvezel aangelegd gaat worden in Vreewijk voor het internet. Hierbij werd ook de mogelijkheid gegeven u alvast te abonneren bij T-Mobile.

Inderdaad zal er in het 3e kwartaal van 2025 worden begonnen met het aanleggen van de glasvezelkabels in Vreewijk door het Open Dutch Fiber bedrijf. In mei zijn ze begonnen in andere wijken op Zuid, en Vreewijk zal ergens in 2025 aan de beurt zijn. Dit bedrijf legt alleen de kabels aan in de straat en verzorgt de gratis aansluiting in uw meterkast, maar zal niet uw toekomstige internetprovider worden.

T-Mobile is het eerste jaar de enige internetprovider die u internet over het glas kan leveren en zij proberen u nu alvast abonnee te laten worden. Zoals gezegd, alleen het eerste jaar kunt u internet over glas via T-Mobile krijgen, want daarna wordt de glasvezel opengesteld voor andere internetproviders. U bent NIET verplicht om nu al een glasvezelabonnement bij T-Mobile af te sluiten!

U kunt zich echter nu al opgeven voor een aansluiting op glas direct bij Open Dutch Fiber en dat verplicht u niet tot het afsluiten van een internetabonnement. Op https://opendutchfiber.nl/ kunt u via de postcodecheck inschrijven voor de aansluiting. Het verplicht u verder tot niets en de aansluiting in uw meterkast is volledig gratis! Te zijner tijd zal er door Open Dutch Fiber een afspraak met u worden gemaakt om de aansluiting in uw meterkast te verwezenlijken.

Ons advies: schrijf uzelf nu al in bij Open Dutch Fiber voor een glasvezelaansluiting en laat in 2025 na afspraak de glasvezelaansluiting gratis aanleggen in uw meterkast door Open Dutch Fiber. Wacht met het daadwerkelijk afsluiten van een glasvezelinternetabonnement tot u daar aan toe bent. Zeg ook NIET uw huidige internetprovider op. U kunt later uw huidige kabel- of DSL internetabonnement eventueel omzetten naar een glasvezelabonnement. Ook al bent u nu niet van plan om over te gaan naar glasvezelinternet, laat het dan wel alvast aanleggen. (Zou u in 2025 niet aangesloten willen worden en dat later toch willen, dan krijgt u wel met extra aanlegkosten te maken.)

 

Inmiddels zijn er in de wijk ook al colporteurs (verkopers aan de deur) van Vodafone/Ziggo gesignaleerd. Deze mensen beweren onder andere dat uw huidige DSL abonnement (internet via telefoonlijn) aan het eind van het jaar zal stoppen. Dit is NIET waar! Bovendien levert Vodafone/Ziggo geen complete glasvezelinternet aan, al beweren ze van wel. Zie dit artikel over de hybride glasvezel van Ziggo: https://www.internetpostcodecheck.nl/ziggo-glasvezel/.
Deze colporteurs zijn er enkel op uit om u een abonnement te laten afsluiten terwijl ze u verkeerde informatie geven. Laat u niet overhalen tot het tekenen voor een vaag abonnement aan de deur. En weet dat mocht u dat wel gedaan hebben, u 14 dagen de tijd heeft om dit weer op te zeggen.

Meer informatie van Open Dutch Fiber over project Rotterdam: https://opendutchfiber.nl/projects/rotterdam